ISO 21500

Als projectmanager is de kans groot dat je nog niet van een ISO norm voor project management hebt gehoord. En je zal ook nog niet werken in een organisatie waar ze van je verwachten dat je werkt volgens de ISO 21500 norm. Maar je kan maar beter voorbereid zijn en weten wat op je afkomt.

Sinds 2007 bundelen ruim dertig landen hun inzichten in een internationale standaard voor projectmanagement: ISO 21500. Een richtlijn voor het overbruggen van verschillen en het versterken van overeenkomsten in de wijze waarop diverse partijen binnen verandertrajecten projectmatig moeten of willen werken.
ISO 21500 is tevens bedoeld als uitgangspunt voor landen die hun nationale standaard voor projectmanagement (door)ontwikkelen. Om een brug te kunnen slaan tussen bestaande en nieuwe werkwijzen, wereldwijd binnen alle organisaties van het bedrijfsleven, de overheden en de non-profitsector, plaatst ISO 21500 de processen van projectmanagement in een brede context.

Lees meer in dit artikel.

 

Inmiddels is er ook inhoudelijk het e.e.a. te lezen. Ga daarvoor naar de NEN site over Guidance on project management. Daar kan je ook -tijdens specifieke periodes- feedback geven.

Opmerking

Je moet lid zijn van ikdoeprojecten om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2024   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden