Het blijft me verbazen, hoe groot de verschillen kunnen zijn van de wijze waarop kinderen thuis leren en op school. TV-uitzendingen als die van VPRO Tegenlicht: 'Onderwijzer aan de macht' en 'Het einde van de manager' geven me goede hoop.

Echter op een napraatsessie van 'Onderwijzer aan de macht' kunnen alle ruim 100 aanwezigen amper een praktijkvoorbeeld noemen van een progressieve school uit de noordelijke provincies.

Waarom houden we vast aan het onderwijsysteem van 20 jaar geleden, terwijl er voldoende animo is om mee te gaan in de tijd?

Wie kan me een voorbeeld noemen van een school, laten we eens beginnen met het primair onderwijs, waar daadwerkelijk een beweging plaatsvindt richting de 21e eeuw?

Bij deze mijn oproep.....

Weergaven: 141

Opmerking

Je moet lid zijn van ikdoeprojecten om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van ikdoeprojecten

Reactie van Remco Reitsma op 2 April 2015 op 10.36

Lisette,

Op IT Innovation Day dit jaar heb ik een presentatie van onze wereldbereomde onderzoeker Maurice de Hond over de Steve Jobs scholen gezien. Klonk best vernieuwend. 

En op de middelbare scholen bestaan diverse specialisaties, zoals het Technasium waarin zeer projectmatig onderwijs wordt gegevensgericht op techniek; waar leerlingen bijvoorbeeld met 3D tekenpakketten aan de slag gaan en voor bedrijfsleven opdrachten uitvloeren. Maar mainstream blijft natuurlijk allemaal gelijke aanpak. 

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2024   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden