Ik denk dat CCPM projecten overal en altijd kunnen worden uitgevoerd, mits de projectleden zich aan de spelregels conformeren.

 

Maar in bureaucatiegerichte organisaties, waarbij het CCPM project voor haar voortgang ook afhankelijk is van activiteiten binnen die organisatie zullen de voordelen van CCPM denk ik voor een groot deel teniet gedaan worden. Daarnaast vermoed ik dat in dat soort organisaties door politieke interventies vanuit stuurgroepen en hoger management op de planning  menig goed gestart project de nek heeft omgedraaid.

 

Ik ben benieuwd naar jullie CCPM ervaringen in bureaucratische omstandigheden.

Weergaven: 196

Berichten in deze discussie

Beste Jelle,

Wij hebben met Blue Jonah bij een van de meest complexe Verzekeringsmaatschappijen CCPM geimplementeerd. Zij doen meer dan 200 projecten per jaar met een budget van ongeveer 100mln.

Op dit moment zijn ongeveer 80% van alle IT projecten op tijd en is de gemiddelde leadtime met meer dan 20% afgenomen. Als je meer wilt weten bel/mail me gerust.

groeten,
Frans Jan Buters +31 655782004.
Hi Frans Jan,

Dank je voor je toelichting. Was die verzekeringsmij gefocust op macht en organisatiestructuren of wilde wij zelf betere projecten gaan doen? Ik aarzel om CCPM voor te stellen in projectomgevingen die erg in beslag worden genomen door extreem bureaucratisch gedrag. In mijn ogen zijn zij onvoldoende gericht op het doen van efficiente projecten omdat andere (macht en invloed) belangen voorop staan. Ik wilde daarom polsen wat jullie ervaringen zijn. Ik kan mij voorstelen dat CCPM wel lukt in projectomgevingen die vrij autonoom kunnen opereren, maar als er veel input en activiteiten vanuit de business nodig is lijkt het mij een heel ander verhaal en kan het CCPM initiatief misschien niet het gewenste effect bieden.

Bij procesverbetering kijk ik altijd naar de cultuur van een organisatie om vast te stellen of een verandering gaat beklijven en een verbetering ook echt een succes kan worden. Verbeterprojecten gaan nogal vaak mis (75%) vanwege bureaucratisch gedrag en het ontbreken van leiderschap.

Groeten van,
Jelle de Vries
Jelle,

Ik heb in geen enkele CCPM implementatie meegemaakt dat zaken van een leien-dakje gaan. Je zult er altijd voor moeten knokken, omdat je nu eenmaal een paar ingrijpende wijzgingen wilt doorvoeren.

En ten aanzien van bureaucratie en macht. Ik denk dat veel grote organisaties daarmee te maken hebben. Je hoeft uiteindelijk maar 1 of 2 mensen te hebben die er over kunnen besluiten en die het graag willen. Zodra die er zijn en zodra zij zich commiteren aan het succes met CCPM is er een goede kans van slagen.

Natuurlijk is het zo dat als niemand echt op verbetering van projecten zit te wachten dat je dan ook met CCPM weinig kunt bereiken, maar da's logisch!

Twijfel je wellicht om CCPM ergens te introduceren? Bel me gerust.

groeten
Frans Jan Buters

RSS

Tools voor projecten
Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties: info@ikdoeprojecten.nl

Remco Reitsma,
Communitymanager

© 2019   Gemaakt door Remco Reitsma.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden